Меню

M
M

СГРАДИ ПОД НАЕМ

СГРАДИ ПОД НАЕМ

  • ХИЖА "КУКЕР"

Хижа “Кукер” се намира на 20 км от центъра на София, в местността “Златните мостове”, природен парк “Витоша”, на 1 400 м надморска височина.

Хижата е реновирана и отворена през декември 2005 година. Предлага много уют и условия за пълноценна почивка сред красивата природа на Витоша.

  • СГРАДА-ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА
Сградата е строена през 1897-1899 г. година като жилищна сграда по проект на големия архитект Нигохос Бедросян. През 2006 г. започва възстановяване и реновация на сградата, като днес тя е напълно реновирана, със запазена фасада

Сградата е собственост на „Дарик имоти България“ АД и е ситуирана в централната част на града. В непосредствена близост се намира пешеходната зона, Археологическия музей, сгради с обществено значение – Община Русе, банки, офисни сгради, ресторанти и Параходство Българско речно плаване и река Дунав.

Сградата е проектирана като „Жилищна сграда с обществени функции“, на две нива, които се различават с 1,4 м., като по-ниското ниво е към улицата, съобразено със съществуващата фасада.

  • КЪЩА ЦИТАДЕЛА

Къщата е построена през 1865 г. по италиански проект в стил италианско палацо. През 1878-1879 г. там се настанява временното руско управление. От 1893 до 1898 г. се използва от Девическата гимназия, а от 1900 до 1910 г. – от Морското училище. По молба на царица Елеонора синът на Янаки Флори – д-р Иван (Флори) Флори, предоставя къщата на общината за училище за глухонеми деца. След 1944 г. тя е национализирана и се използва като училище за слепи деца, а от 1968 г. – за детска градина.
От 2009г. къщата е собственост на Дарик Имоти България АД.

 

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

en_USEnglish